Novinky



Tapiokové perly - co to je a k čemu je použít ?

Tapioka respektive tapiokové perly jsou granule škrobu získaného z manioku jedlého. Tapiokový škrob je obvyklou surovinou zejména v jihovýchodní Asii. Používá se stejně jako jiné škroby, anebo se z perel vyrábějí dezerty, pudinky či "módní" bublinkový čaj, bubble tea. 

Tak jako se v našem pásmu vyrábí a používá škrob bramborový nebo kukuřičný, v tropických oblastech se čistý škrob průmyslově získává z manioku. 

Recept na tapiokový puding najdete v sekci Recepty.


Na snídani nebo jen tak na chroupání ?

Kakaové polštářky bez lepku a Samé vlákno se špetkou skořice od Mixitu.

Více informací na:                                                                                  https://www.mixit.cz/produkt/kakaove-polstarky                                        https://www.mixit.cz/produkt/same-vlakno-se-spetkou-skorice


Mléčné výrobky z kozího mléka

Čerstvé mléčné výrobky z kozí farmy ZIVA u nás najdete každý týden. Přírodní sýr bez příchuti nebo s kořením, kozí žervé, hermelín nebo čokoládový krém. Dosavadní odpůrci kozích výrobků se nemusí bát, sýry jsou jemné a bez pachuti. 


Zrnková káva Kolumbia Supremo Medelin Andeano

Stoprocentní arabika, stoprocentní zážitek! Elegantní Kolumbia Supremo Medelin vám připraví nezapomenutelné setkání s exotickým ovocem a čokoládou. Přestože je silná a aromatická, působí harmonicky až hebce. Exkluzivní a pravidelná kávová zrnka jsou pražena středně, čímž vyniknou delikátní tóny kávy a přitažlivé vůně. 

  • Káva s původem
  • 100 % Arabica
  • Chuť: čokoláda, ovoce
  • Acidita: střední
Další informace hledejte na: https://www.manu.cz

Zrnková káva Kostarika San Rafael Tarrazu 

Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové buňky odborníkům, vždyť na Kostarice roste 400 milionů kávovníků!

  • Káva s původem
  • 100 % Arabica
  • Chuť: karamel
  • Acidita: nízká
Další informace hledejte na: https://www.manu.cz

Koření chimichuri, kuře gril a chai másala

Tři novinky od Antonína. 

Chimichuri - příjemná argentinská (nepříliš ostrá) vločkovitá směs koření určená na hovězí steaky a na typický argentinský salát z usekaných okurek, póru, cibule, rajčat, paprik a bylinek. Její použití je však mnohostranné. Složení ji dovoluje použít k dochucení všech typů polévek, na minutky, vaječné pokrmy, na pečeně (zvl. skopové), na tvarohové a sýrové pokrmy, na saláty z čerstvé zeleniny, dokonce i k ochucení bramborové kaše, rýže, pohanky a fazolí.

SLOŽENÍ: cibule, petržel, pepř, česnek, oregano, paprika, třtinový cukr, sůl (18%).

Kuře grilsměs mletého koření určená pro grilování a pečení kuřat. Zpravidla před grilováním se doporučuje 1 - 3 lžičky směsi smíchat s 1 - 2 lžícemi oleje a kuře potřít. Při pečení se vytváří zlatohnědá kůrka. Směs je vhodná i na pečené a grilované ryby, masové rolády, sekané apod. 

SLOŽENÍ: paprika sladká, chilli, cibule, česnek, celerová nať, oregano, nové koření, koriandr, hořčice, šalvěj, pepř, kmín, mořská sůl (20%).

Chai Másala - Indická směs koření, která je výborná na přípravu typických indických čajů s výraznou zázvorovou příchutí. Dávkování 1 lžička na šálek čaje. Lze také použít na výrobu zázvorové limonády - 1 lžíce na 1 litr vody. 

SLOŽENÍ: drcený zázvor, citronovou kůru, drcený hřebíček, kardamom, anýz, drcenou skořici.

Inspiraci hledejte v sekci RECEPTY.


Ořechová másla 

Ořechová másla patří mezi nejkvalitnější produkty zdravé výživy a jejich zařazení do stravy nese kromě dlouhého výčtu nesporných nutričních výhod také nepopsatelné potěšení pro chuťové buňky.

Stejně jako klasické ořechy jsou i ořechová másla perfektním zdrojem zdravých tuků bez přítomnosti cholesterolu. I přes vysoké energetické hodnoty hrají ve stravovacím režimu důležitou roli a zastávají plno podstatných funkcí, bez kterých náš organizmus nemůže optimálně fungovat. 

Rostlinná másla jsou vyrobena z šetrně pražených oříšků, které jsou následně namlety, aby získaly svou typickou krémovou konzistenci.

Ořechová másla neobsahují lepek, laktózu ani konzervanty, jsou vhodná pro lidi s intolerancí na mléčné výrobky, či pro vegany. Výborná jsou do kaší, dezertů i na pečivo. 

Firma Šufánek si ořechy na výrobu másel dováží přímo ze zemí původu, následně je praží ve vlastní pražírně. Díky tomu jsou schopni zaručit dokonalou čerstvost a kvalitu.

Másla neobsahují lepek, laktózu ani konzervanty. Jsou vhodnou alternativou pro lidi s intolerancí na mléčné výrobky či pro vegany. Použít je můžete například do kaší, dezertů či na pečivo.


Dýňové, kurkumové a rajčatové plátky bez lepku

Zdravá alternativa ke klasickému pečivu, pochutinám jako jsou bramborové lupínky, křupky atd...Jsou vyrobeny bez mouky, umělých sladidel, přídavných konzervačních látek, bez laktózy, tradiční recepturou. Veganské. Můžeme jen doporučit, opravdu zdravá a chutná pochoutka. Dodává firma Juvicom.


Ovocné plátky

Malá ovocná svačinka a osvěžující povzbuzení. Stoprocentně přírodní,bez lepku a přidaného cukru, jen ovoce plné chuti. Ať sportuješ, cestuješ, nebo tě honí mlsná, měj mě vždy po ruce a já ti dodám lepší náladu a energii. Vyrábí i dodává chytreovoce.cz.